Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist 2018

Με πολύ καλά πλασαρίσματα για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χίου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Optimist, το οποίο διεξήχθη στην Πέτρα της Λέσβου 5 έως 9 Ιουλίου 2018. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 283 αθλητές & αθλήτριες από όλη την Ελλάδα (183 αγόρια και 100 κορίτσια). Για τα αγόρια τις 2 πρώτες ημέρες πραγματοποιήθηκαν κούρσες κατάταξης για τον χρυσό και τον αργυρό στόλο και τις 2 επόμενες κούρσες ανά στόλο.

Οι αθλητές μας Θεοδωράκης Θεμιστοκλής (36η θέση), Μακκάς Μιχαήλ (37η θέση), Σιρβισαριώτης Θανάσης (84η θέση) και Μπουλής Αδαμάντιος (90η θέση) προκρίθηκαν στο χρυσό στόλο και ο Παπαζής Δημήτριος (162η θέση), στην πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνιο στον αργυρό στόλο. Τα κορίτσια αγωνίστηκαν σε ένα γκρουπ, στο οποίο συμμετείχε η αθλήτρια μας Χρουνεβέιχεν Γαβριέλα (20η θέση).

Το πρωτάθλημα ήταν επίσης αγώνας πρόκριση για του αθλητές που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κι ο Θεοδωράκης Θέμης κατακτώντας την 1η θέση ανάμεσα στους αθλητές της περιφέρειας νήσων Αιγαίου & Κρήτης θα εκπροσωπήσει της χώρας μας με τα χρώματα της Εθνικής μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Την αποστολή του ΝΟ Χίου συνόδευσαν ο προπονητής μας ‘Αλντο Σάλβια και ο έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας Γιάννης Αναδιώτης.

Το ΔΣ του ΝΟ Χίου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Hellenic Seaways για τα εισιτήρια των αθλητών μας καθώς και για τη μεταφορά των σκαφών μας.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο