Ιστιοπλοΐα ΝΟΧ

Για εμάς στο Ναυτικό Όμιλο Χϊου η ιστιοπλοΐα δεν είναι τα σκάφη, τα πανιά, ή τα κατάρτια. Ιστιοπλοΐα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο, ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, συναισθήματα και παραλληλισμούς. Η ζωής μας, γεμίζει από εικόνες, παραστάσεις και αναμνήσεις που απλόχερα μας έχει προσφέρει η θάλασσα. Πρόκειται για μια διαδικασία που δεν έχει ηλικία, δεν έχει όρια, και αφήνει τον καθένα να ανακαλύψει τα δικά του. Ζεις, συναγωνίζεσαι, συνυπάρχεις και  συμμετέχεις… ταξιδεύεις, παρατηρείς και ανακαλύπτεις… αγαπάς και θυμώνεις, κλαις και γελάς. Δεν είναι τρόπος ζωής, είναι μια μικρή απεικόνισή της: "Μέσα σε έναν αγώνα η μπουνάτσα διαδέχεται τη φουρτούνα, όπως η ηρεμία τις δυσκολίες. Υπάρχουν χαρές, λύπες, απογοήτευση, ελπίδα, αγανάκτηση, ενθουσιασμός, σε δόσεις τόσες ώστε να αισθάνεται κανείς απλά ζωντανός". Η ζωή είναι ο ομορφότερος αγώνας και η ιστιοπλοΐα η καλύτερη προπόνηση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου είναι το πρώτο Ναυταθλητικό Σωματείο που δημιούργησε τμήμα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας στη Χίο και έκανε το άθλημα αυτό γνωστό στο ευρύτερο κοινό. Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας τόσο στην ιστιοπλοΐα τριγώνου για ηλικίες από 8 έως 18 ετών όσο και στην Ανοικτή Θάλασσα για ηλικίες από 18 και άνω. Κάθε χρονιά προετοιμάζει αθλητές οι οποίοι διαπρέπουν σε αγώνες και των δύο κατηγοριών. Αθλητές τριγώνου έχουν λάβει μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σκάφη του ομίλου στην Ανοικτή Θάλασσα κατακτούν κάθε χρόνο σπουδαίες διακρίσεις και πρώτες θέσεις τόσο σε εγχώριες διοργανώσεις όσο και σε διεθνείς.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας μέσα από σχολές δομημένες και οργανωμένες κατά τρόπο παρόμοιο με αυτό όλων των μεγάλων ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Η επιτυχία της αποτελεί και το εισιτήριο για μια νέα εποχή στον χώρο της Ανοικτής Θάλασσας και του τριγώνου.  Μη διστάσετε να ζήσετε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει αυτό το άθλημα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Χίου διαθέτει δικές του εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των αθλητών τριγώνου καθώς και δικό του στόλο σκαφών. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ομίλους στο χώρο και έχει στις τάξεις του αθλητές, εκπαιδευτές και στελέχη για τα οποία η αγάπη τους για τον όμιλο μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη λατρεία που έχουν για την θάλασσα.

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο