Αφιερώματα

Αφιέρωμα στον Josep Brasco Cata "Πέπε"

pepeΟ Ναυτικός Όμιλος Χίου αποχαιρετά τον αγαπημένο του "Πέπε". Ο ισπανός Josep Brasco Cata ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές που πέρασαν από την Χίο και οδήγησε το ΝΟ Χίου στη μεγαλύτερη επιτυχία του έως τώρα στην υδατοσφαίριση την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών το 1990. Αγαπήθηκε όπως κανένας άλλος από όλους τους παίκτες αλλά και τους φιλάθλους του ΝΟΧ. Ο δικός μας "Πέπε" όπως τον φώναζαν όλοι με το γλυκό του χαμόγελο θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.
Ο Josep Brasco Cata ήρθε στην ομάδα μας το 1989 και έμεινε ως προπονητής για 3 αγωνιστικές περιόδους κατακτώντας την 6η θέση στο πρωτάθλημα Α1 Ανδρών και τις 3 περιόδους. Το 1990 οδήγησε το ΝΟ Χίου στον 1ο και μοναδικό τίτλο του έως και σήμερα, στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και έτσι η ομάδα μας έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά τον τίτλο. Μετά τη λήξη του τελικού δήλωσε τα εξής: "Είχαμε μία καλή ευκαιρία για το Κύπελλο και την κάναμε πράξη...Όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά γι'αυτό το σκοπό και είχαν κρυφή επιτυχία να το πετύχουν. Αισθανόμουν την αισιοδοξία τους, πίστεψαν από την αρχή του αγώνα στη νίκη και τα κατάφεραν. Προσωπικά αισθάνομαι ευτυχής, γιατί πήρα το δεύτερο τίτλο στην καριέρα μου, μετά το πρωτάθλημα Ισπανίας με τη Μονζουίκ. Η διαφορά μας με τη Γλυφάδα στον τελικό δεν ήταν μόνο τρία γκολ, αλλά ακόμη μεγαλύτερη". 
Τη Χίο την αγάπησε σαν δεύτερη του πατρίδα και πάντα έστελνε τις ευχές του από τη μακρινή Βαρκελώνη. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου με το ΝΟ Χίου το 1990 είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: "Είμαι καλά στην Ελλάδα. Όλοι μ' αγαπούν και τους έχω φίλους μου. Η Χίος είναι δεύτερη πατρίδα μου και γενικά η Ελλάδα".

Αφιέρωμα στον Γιάννη Σαρέλη

Γιάννης ΣαρέληςΟ Γιάννης Σαρέλης γεννήθηκε στη Χίο το 1941 και ήταν Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού. Από πολύ μικρή ηλικία μπήκε στην οικογένεια του ΝΟΧ ως κολυμβητής και αργότερα ως υδατοσφαιριστής. Αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές του ΝΟ Χίου με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης. Επίσης ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν με το σκουφάκι του ΝΟΧ και βασικό στέλεχος της ομάδας Πόλο Ανδρών που πέτυχε την άνοδο στην Α Κατηγορία το 1966.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν ένας από τους πιο πιστούς φιλάθλους της ομάδας μας καθώς ενδιαφερόταν για την πορεία του ΝΟΧ (από την Αθήνα όπου διέμενε) όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Αναλυτικά οι διακρίσεις του Γιάννη Σαρέλη:

 

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αφιέρωμα στον Κώστα Κόκκινο

Κώστας ΚόκκινοςΟ Κώστας Κόκκινος γεννήθηκε στη Χίο στις 19/8/1948 και είναι συμβολαιογράφος στο επάγγελμα. Σε ηλικία 14 ετών μπήκε στην οικογένεια του ΝΟ Χίου ως κολυμβητής και αργότερα υδατοσφαιριστής. Αγωνίστηκε για 5 χρόνια με το σκουφάκι του ΝΟ Χίου (1961-1966) στις μικρές κατηγορίες ενώ αγωνίστηκε και μία σεζόν (1986-1987) με την ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών στην Α Εθνική κατηγορία, με προπονητή τον Όμηρο Πολυχρονόπουλο. Την τετραεταία 1973-1977 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ως έφορος υδατοσφαίρισης και παραμένει μέλος της οικογένειας του ΝΟΧ έως και σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αφιέρωμα στον Μιχάλη Λω

Μιχάλης ΛωςΟ Μιχάλης Λως γεννήθηκε στο Βροντάδο της Χίου το 1944 και είναι συνταξιούχος Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού. Σε ηλικία 14 ετών μπήκε στην οικογένεια του ΝΟ Χίου ως Κολυμβητής και αργότερα ως υδατοσφαιριστής. Συνολικά αγωνίστηκε με το σκουφάκι του ΝΟ Χίου για 10 χρόνια (1958-1968) έχοντας πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες Κολύμβησης. Επίσης αγωνίστηκε και στην ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών. Τέλος διετέλεσε και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, ως έφορος των υποδομών υδατοσφαίρισης και παραμένει μέλος της οικογένειας του ΝΟΧ έως και σήμερα. Αναλυτικά οι διακρίσεις του Μιχάλη Λω:

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αφιέρωμα στον Μάκη Μικέδη

Από τις αρχές της δεκαετίας του 70 ξεκινά την επαφή και περιπλάνηση του στο υγρό στοιχείο. Γεννημένος στις 18 Απριλίου του 1964, μετά το '72 και επίσημα με δελτίο πια στον ΝΟΧ, έκανε τα πρώτα του βήματα στα θαλασσινά νερά του τότε κολυμβητήριου της Χίου μαθαίνοντας κολύμπι.

Ξεχώριζε τότε ,όπως και τώρα ,όπως και πάντα άλλωστε. Γι' αυτό φαίνεται, ο αείμνηστος Λεόντιος Χριστοφορίδης, ο Γιατρός,(στον οποίον ο ΝΟΧ χρωστάει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη της ομάδας πόλο και την μέχρι σήμερα πορεία της) τον κυνηγούσε να πάει στην προπόνηση, στο πόλο...τερματοφύλακας στην αρχή. Ο Μάκης δεν πήγαινε μια φορά και επειδή ντρεπόταν που του είχε πει ότι θα πάει δεν ξαναπήγαινε όλο το καλοκαίρι.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο